IGUALTAT I CONVIVÈNCIA

En el Projecte Educatiu hem de tenir un objectiu que tracte de la millora de la convivència i un altre que faça referència a l’equitat. Quan parlem d’Igualtat ho fem en sentit ampli i no sols ens referim a la necessitat de què les oportunitats educatives siguen equivalents per a homes i dones.

La igualtat en educació adquireix un sentit més ampli i omnicomprensiu que en qualsevol altre àmbit donat que no només és tracta de donar les mateixes oportunitats educatives sino que éstes han d’estar orientades a formar en la igualtat en tots els àmbits del saber.

Ens  preocupen especialment les diferències socioeconòmiques de les famílies. En els nostres projectes educatius hem de caminar cap a l’excel·lència en companyia de tot l’alumnat. La gestió de qualitat ha d’arribar a totes les persones i alhora, el fet d’atendre a tothom no és suficient si les oportunitats educatives que s’ofereixen no són de qualitat. Equitat i qualitat són dues cares de la mateixa moneda.

LA TRILOGIA DEL SOMNI

El principal objectiu instrumental en un projecte educatiu és la felicitat de tots els membres de la Comunitat Educativa. Aconseguir un bon clima institucional és un dels desafiaments més importants. Un col·legi amb valors és una Escola. El somni educatiu, el projecte compartit d’una escola s’ha de sustentar sobre bases sòlides fruit del consens i el pacte permanents.

A l’Escola CEIP “El Palmeral” d’Alacant, el seu claustre consensuà el document “CODI DENTOLÒGIC DOCENT. És un document que arreplega 20 normes de compromís o bones pràctiques docents: respecte a les persones usuàries, responsabilitat enfront la formació i la innovació, promoure el principi d’equitat, exercir la puntualitat, resoldre pacíficament els conflictes, etc. Es tracta d’un compromís ampli amb el centre i amb les famílies.

En el mateix sentit s’ha consensuat amb les famílies el document “AIXÍ SÓN LES FAMÍLIES DE LA NOSTRA ESCOLA” amb un contingut similar propi de l’àmbit corresponent: compromís amb una bona alimentació, amb la lectura, amb els deures, amb el respecte al professorat, etc.

Segons la geometria euclídea, tres punts determinen un pla. La solidesa del Projecte dependrà també de tenir un bon document elaborat en l’àmbit discent de bones pràctiques de comportament.

Estos tres documents constitueixen la “TRILOGIA DEL SOMNI”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s